Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Versmåttet "Ottave rime" "Mene tekel" = olycksvarning, omen, förebud


OLYCKSKORPARNA

Tyvärr tycks alltför många individer
få för sig att de vet hur Sverige är.
De tror att Svea på en sluttning glider,
att allt i vårat land åt fanders bär.
De vill tillbaka till de forna tider
som inte ägde sorger och besvär.
Men alla vi som levt i snart ett sekel
begriper inte deras "mene tekel".

Vi vet ju, att man ej kan stanna tiden
och tro att den skall därmed stilla stå,
att sagorna om oskulden och friden
som var en gång, har någon hittat på!
Vi vet att gårdagen nu är förliden,
fast sol och himmel än är gul och blå.
Att världen av idag är någon annan,
bör olyckskorparna få in i pannan!

De kråkors kraxande om politiken,
som förs mot brottslingar och annat folk,
de kraxar falskt, de räknar endast liken
och tror att de är herrar i sin holk.
Den slutsats som de drar av statistiken
är inte sanningens och rättens tolk.
Måhända vissa ting var bättre fordom,
men Sverige av idag är ingen svordom!

Om man är Sveriges vän och vill dess lycka,
må man ha kvar sitt sunda perspektiv
och luta sig mot toleransens krycka
med klokhetens och samförståndets kliv.
Konfrontationens korpar, kan man tycka,
får leta länge för ett bättre liv.
Det värsta orosmolnen på vår himmel
är olyckskorparna och deras vimmel.
























Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-08 20:19



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Detta är mycket klokt. Retar mig också på det myckna klagandet. Vilken tid var problemfri?!
2021-08-10

  Briza media
Tjusigt, både till form och innehåll!
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP