Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Wake up, whitey!


Överlevare


Abdul, 22, lågutbildad, konservativ, rasmedveten, patriarkalisk och religiös grönsaksodlare från Peshawar som knappt kan läsa sitt eget språk men gifter sig vid 20 och skaffar fem barn har en kultur som fungerar. Även om det på flera vis är ett hårt och torftigt liv, inte minst för hans hustru. Men deras folk och kultur lever vidare länge till och dominerar demografiskt sina egna länder.

Francois, 22, välutbildad, vänsterliberal, antirasist och jämställd ateist utanför Paris, som i avsaknad av livsbejakande normer bor hemma hos föräldrarna till 35 och spelar dataspel på sin lediga tid och sedan, trots karriär med välbetalt jobb och mycket dejtande, förblir barnlös har en kultur som inte fungerar. Ge det några årtionden till max, sedan undanträngd minoritet i eget land.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Koloristen
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-06 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen