Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VI PUNKTARE

Skiljetecken används knappast mera
i mobiltrafiksgenerationen.
Vi som vuxit upp i punktens era
håller fortfarande på traditionen.

Vi begagnar punkt och andra tecken,
som markerar frågorna och ropen.
"Smarta fånar" skippar tankestrecken
ibland ordens massa, bokstavshopen.

Punktaren slår vakt om själva meningen
och om klarheten i språkets flöde.
Punktaren - en propp i föroreningen
som numera snart räknas till de döde.


















Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-08 06:18



Bookmark and Share


  Minkki VIP
trevlig ton i ordet punktare som inte sätter punkt för punkten. Visst är det märkligt att skiljetecknen dominerade på den tid skilsmässor var ovanliga - och nu är det tvärtom, andra tider, andra seder
2021-08-11

  Monica Lindgren
Ja, vi är nog hopplöst antikverade, men det är svårt att ändra på oss. Vill också klarhet och tydlighet! Du har en förmåga att uttrycka dina tankar i en beundransvärt elegant språkklädnad.
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP