Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om skapandets oförutsägbarhet.


HÄR SITTER JAG

Här sitter jag och tänker skriva en dikt.
Jag har börjat på den första strofen
men vet inte hur jag skall fortsätta.
Kan man skriva en dikt utan att veta
något om den?

Här sitter jag och är redan inne på
andra strofen på den dikt
jag inte visste något om, annat än att
jag satt mig här för att skriva den
och att jag nu vet något om den.

Här sitter jag nu med den tredje strofen.
Snart har jag skrivit den dikt,
jag inte visste något om
utan bara tänkte skriva.
Här sitter jag och har skrivit en dikt.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-09 21:18



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Det här är ironi! Det står ingenting alls i dikten, det är en dikt bara för skrivandets skull. (Radera det jag skrev igår, är du snäll!) En nonsensdikt!

Det var modernt ett tag. Säkert har du läst Dadaisterna?!
2021-08-10

  Monica Lindgren
Denna dikt är underfundig och får mig att le, men den är alls inte typisk för dig, som annars uttrycker dig så precist och exakt och oftast innehållsmässigt djupt.
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP