Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå FN:s klimatrapport


KLIMATFÖRNEKARNA

Den aktuella "väderleksrapporten"
blev bister för klimatförnekarna.
De gör väl som de brukar, glömmer bort den
och sällar sig som förr till tvekarna.

De verkar varken vilja eller våga
förstå hur framtiden riskerar bli.
De sitter på den gren, som de ska såga,
men på den grenen sitter också vi!

Förnekarna må fortsätta att flina
och vägra ändra på sitt levnadssätt.
Att skylla allt på USA och Kina

är dock att göra saken alltför lätt.
Förnekare, förändra tvivlen dina
och lär dig skilja mellan fel och rätt!





Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-10 14:09



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Väl utvecklad sonett som vidgar och varierar
temat fram till terzinernas insiktsfulla slutsats.

2021-08-13

  Minkki VIP
lite överraskande ingress - tack för förklaringen till somligas versaler ;)

2021-08-11

    Sefarge VIP
Det gäller att ej stirra
Sig helt blind på bara
Själva "Klimatfrågan"
Vi håller på att förstöra
Hela Kretsloppet med
Vår tillfälliga glupskhet
En helhetsyn utanför
Den politiska skalan
Behövs. ..
Naturen har inget höger
/vänster den har väl
bara Överlevnad som
sitt innersta/yttersta
"mål"?
;)

2021-08-10

    ej medlem längre
Din text väcker funderingar. Att det finns ett klimat förnekar jag inte. Men det är mycket som är svårt här i världen. Och något av det svåraste av allt är att bevisa att det man tror på är rätt utan att samtidigt också ha fel. Det ena utesluter inte det andra eller det tredje heller för den delen. Så pass mångtydig och relativ är sanningen.
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP