Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något udda med jämna mellanrum

på träd
under löv
i gräs

dödsröda
sammetsbruna
skriklila

tickor
kantareller
soppar

kremlor
taggsvampar
riskor

röksvampar
stinksvampar
fingersvampar

men ändå
pratglada främlingar
tiger i skogen




Fri vers av Birk Andersson
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-08-12 15:58



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Underbar och lärorik svamppromenad.
Jag hittade bara små, små kantareller idag. Regnet har uteblivit hela juli så
man får hoppas att augusti fortsätter regna.
2021-08-13

  Öknens Ros VIP
Det gäller att ha svampboken till hands för att undvika giftiga svampar.
2021-08-13

  Kungskobran VIP
Tänker på hur människor under den stora svälten i mitten av 1800 talet vägrade äta svamp trots stora upplysningskampanjer.
2021-08-13

    Sefarge VIP
"Mycelet rules"
I det fuktigt
tysta rot-
systemen!
;)

2021-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Birk Andersson
Birk Andersson