Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kronborg är Hamlets slott i Helsingör


VARA ELLER INTE

Fredagen går mot sin död
och augustis måne
seglar upp, som kräftan röd,
över västra Skåne.

Här i gamla Helsingborg
är det varmt om natten,
lika gammalt som Kronborg
över Sundets vatten.

Hamlets fråga alltjämt rör
intet eller varat.
Den har varken Helsingör
eller vi besvarat.

Inte heller Öresund
i sin trängsta glipa
kunnat liksom "Fråga Lund"
frågan rätt begripa!

Dagen dock går mot sitt slut
och augustis måne
grinar glatt som jämt förut
i nordvästra Skåne.














Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-13 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP