Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppehållstillståndet

Politikerna grälar om uppehållstillstånd skall det vara permanent eller tillfälligt? det är den stora frågan proffstyckare politiker och vanliga människor emellan.
Då slog mig plötsligt tanken att rätten att leva på denna jord är det inte också ett slag av uppehållstillstånd? Ett uppehållstillstånd vars giltighetstid visserligen på lång sikt alltid kommer att dras in. Nationalekonomen Keynes är ju känd för att ha sagt "På lång sikt är vi alla döda". Men så lång sikt vill människan naturligt inte ha. Nej bättre gräla och stri. Det är människans inre och sanna natur. Ibland är vi civiliserade och utbyter tankar och idéer på ett respektfullt och vänligt sätt ,andra gånger visar vi andra vad vi verkligen anser med att skicka hälsningar i form av bomber och granater. Här har du din jäkel. Booom. Brak. Rätt åt dig. Och nästan alltid är det just det politiska system som vi vant oss vid som vi kämpar för. Demokrati --diktatur det finns kämpar på sidor. Jag tycker det är mystiskt. Min mor sa att det inte spelar så stor roll. De som bestämmer kommer alltid att behöva sådana som oss. Som går upp varje morgon för att sköta våra jobb Och med tanken på sig själv känner man andra är misstänksamheten mellan stormakterna alltid hög och ibland ännu högre. Och om ni undrar kämpar jag alltid för en rättvis sak.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2021-08-14 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP