Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå texten "Sonettens avrättning" här på poeter.se


SONETTENS ÖVERLEVNAD

Som Shakespeares blanka vers med Hamlets tvekan
blir även egen eftertanke krank och blek.
Har jag förstört sonetterna med lek
och gjort dem till min egen "trygga rekan"?

Är det ett helgerån att ha sonetten
som ett slags snuttefilt med trygghet i?
Bör jag i fortsättningen helt låta bli
och låta dikten darra på manschetten?

Å andra sidan skrivs ju värre ankskit
med varken konstens form och tanken i.
Vad gör väl det, om en sonett känns krankvit?

Det skall sonettens mördare ge fanken i!
Sonetter går att skriva på en plankbit.
Försök en själv och släpp skavanken fri!






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-14 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP