Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hälsa är en färskvara, dummy.


Hälsopass?


Det är rätt enkelt att inse att smittad blir nästan ingen för att han vill det och ofta utan att han fattat det förrän han känner av symptom.

Dvs ur smittskyddssynpunkt kommer passen att fungera sämre än den enkla regeln "är du sjuk så stanna hemma, är du mycket sjuk så sök vård". Underförstått, gå inte till jobbet, ha inte släktträffar, trängs inte med folk, åk inte till hemlandet, dela inte badrumshandduk med andra osv.

Skulle influensan visa sig vara ovanligt svår kan inskränkningar och anmälningstvång vara rimligt. Så som smittskyddslagen ger möjlighet till. Pass däremot utfärdas av långsamma, ineffektiva myndigheter och måste beständigt underhållas om de skall vara ett värde ifrån dag till dag.

Dvs där kommer att behövas ett register över smittstatus och det måste underhållas dag för dag och det är en konst, för innan vi valt den kinesiska vägen att endoskopera folket så är data en bristvara. Passet kommer att säga en sak, baserat på i bästa fall data från förra veckan. Personen (den, realgenus) kommer att veta sin smittstatus för dagen bättre än passet.

Macron och hans ministär, som hittills bara gjort dumheter men backat då de sett fransk vrede, är tydligen först med att införa passet som inte tillför något men i stället inkräktar på friheten. Nu skall det baxas runt i Europa. Nästan så man visste det. Låt aldrig lokala handelshögskolan välja president igen, Frankrike.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Koloristen
Läst 74 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-15 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen