Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fjäril på fria vingar

 

Ljuset strilar in genom fönstret

det fladdrar till i den skira spetsgardinen

Jag ligger stilla och lyssnar

efter dina andetag

Du sover ännu utan att veta

att ute skiner solen

och fåglarna kvittrar så glatt

de hälsar oss välkommen

till denna nya dag

 

En fjäril på fria vingar

letar sig in bakom gardinen

jag känner en stilla frid

glädje att den vill flyga in hos mig

 

Jag bär dess stolta väsen

flykten i dess vingar

en färd där inget kan låsa den inne

en fjäril liksom en människa

måste se ljuset

en fjäril är friheten




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-16 08:51



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vackert och rart.
2021-08-16
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP