Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rim- och rytmövning


EN REGNIG DAG

Det är en regnig dag idag.
Jag sitter ledig, skriver dikter.
Jag är ju sällan ledig, jag,
på grund av vardagsdagens plikter
och allehanda slags besvär,
som annars stör en pensionär
med många mått och andra vikter.

Jag uppskattar en dag med regn
som ifrån himlen sakta silar.
Jag sitter torr i hemmets hägn,
då de som jobbar hastigt kilar
omkring i blötan utanför
mitt fönsterglas med misshumör
bland bussar och bland blanka bilar.

Det rapporteras sol igen
i morgon dag med vanlig hetta.
Då ledig står min stol, i den
jag här i dag nu diktar detta.
Då drömmer jag om än en dag,
då regnets svala välbehag
mig åter i min stol skall sätta.










Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 122 gånger
Publicerad 2021-08-16 14:54



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Det finns alltid ett personligt uttryck i dina dikter och stark integritet, trots den formella elegansen. (Ska läsa ditt inlägg om Sapfo imorgon!)
2021-08-27

  Lottie Ålhed VIP
Ibland kan en regnig dag behövas.Fint skildrat här.
2021-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP