Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stridsmoral är inte en handelsvara. Om lojaliteter i händelse av krig. Ett uselt spel med det afghanska folket som insats.


Nato torsk


Nato med allierade, inkl. Sverige, har precis förlorat mot tredje klassens förband frontade av Kalashnikovs i en geografi de aldrig kunnat förstå sig på än mindre behärska och säger, "det finns ingen militär lösning på konflikten i Afghanistan" och översatt till svenska betyder det "vi förlorade".

Även om de flesta döda (jag har ingen siffra, kanske är det 8:1 eller 10:1) är bruna och lokala så vann de alltså. Det beror inte på att de är övermåttan bra, de är ju gjorda av samma material som vi. Det beror på att de har värden och lojaliteter och är beredda att slåss för dem.

Nu imponeras ingen här av talibanernas värden eller lojaliteter, men när man ser Sveriges ÖB dansa i prajdtåget så bör man tänka "så där ser en general ut som förlorar krig" för han avidentifierar sig från sitt eget folk genom att byta flagga och han identifierar sig ut ur den europeiska folkgemenskapen och de värden den en gång byggde på.

Säkert bra och inklusivt för majoriteten av väljarkåren, och sjunger gör han ju med, men tydligen fungerar alltså lojalitet mot hembygden och stamhövdingen bättre än sådant i händelse av krig. Det är inte heller bättre ställt med de flesta av Natos medlemsländer.

Så går det när man är självföraktande anti-maskulist och anti-militarist samt strävar efter oavgjort plus diaglogminglar med våldsverkare. Det är värt att minnas när de kommer efter dem och deras gelikar här. Slåss på fel plats, under fel flagg och för värden ingen vettig människa vill stå för och du kommer att förlora. Hvergang. Till råga på allt är du en usling och sämre än talibanerna. Du förtjänar din förlust.

Tråkigt att behöva säga det, men Nato sa det först.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Koloristen
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-17 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen