Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inkarnationens mysterium


GUDS MÄNSKLIGHET

Han gick en gång omkring i en förklädnad
som vanlig människa av kött och blod.
Han sågs av vissa ond, av andra god
men såg sig själv som Gud i mänsklig vävnad.

Är det en saga? Ja, det menar mången.
Att gå omkring maskerad och förklädd!
Hade han dålig självinsikt, var kanske rädd?
Gud var en vanlig människa den gången.

Guds mänsklighet är ännu ett mysterium
för oss som tror, för andra blott en myt
med drag av sagors senantika ljud.

En mänsklig gud ger oro och dispyt.
Gud får bli kvar i mångas hjärterum
med avklädd mänsklighet - som "vanlig" gud.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-17 14:30



Bookmark and Share


  Niliboy
Javisst finns han i vårt hjärterum, en mycket ovanlig botare å helare med stor kraft!
2021-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP