Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Ohemul" = obefogad, orättvis


SONETTERNA I KABUL

Sonettens ton blir inte alltid vacker,
när verkligheten skränar hemsk och ful.
Sonettens skönsång rosslar i Kabu´l
till följd av talibanernas attacker.

Det heter Ka´bul, inte alls Kabu´l!
Accenten visar hur ett ord skall låta.
Men är det konstigt att, när man vill gråta,
betoningen av ord blir ohemul?

Sonetterna i ett Afghanistan
som åter hukar under terrorns lagar
blir återklangerna av dem som klagar.

De låter inte mer som man är van
och Ka´bul kanske ändrar på accenten
efter sharialagens reglementen...




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-17 22:02



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
” Men är det konstigt att, när man vill gråta,
betoningen av ord blir ohemul?”
Fyndigt och starkt komprimerad dikten i en oväntad vändning - och därmed knyts dramatiken in den stora världen ihop med den språkliga vagnen lastad med det angelägna budskapet! Tack för den!
2021-09-01

  Minkki VIP
Hm. jag tycks ha tyckt att en sonett ska vara så nätt också till innehållet.
Du visar hur fel jag har.
2021-08-29

  Annie b'larsson VIP
Låt alla afghanska kvinnor och barn få komma till Sverige, alla som vill. Vi måste hjälpa dom.
2021-08-19

  Monica Lindgren
Elegant, som vanligt!
















Elegant, som vanligt. T o m nödrimmet får en funktion i texten! Låt oss hoppas att talibanerna menar allvar med sina löften om mildare hantering av människor!








2021-08-19

  Poesia VIP
Tack för inblicken i detta hemska som sker i Afghanistan - du förmedlar det väl.
2021-08-19

    Sefarge VIP
Tät "snygg* komposition
Samtidigt så berörande
Aktuell skrivelse
Bravo!
;)
2021-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP