Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill ni förorsaka en omvälvning på jorden?


Tänk om alla gjorde som du?

Först måste ni få Kinas befolkning ställa sig på en kulle- den behöver inte vara hög- och när ni fått befolkningen gärna på en stol. så säger ni färdiga klara och tre hoppa. Då blir det en så kraftig stöt att jorden kommer att skälva. Jag håller med om att de logisktiska utmaningarna är stora. Detta skriver jag för att var och en skall förstå argumentets inneboende ihålighet och förrädiska natur. Tänk om. I slutet på en kriminalkomedi som jag tyckte var mycket rolig vänder sig en halvt misslyckad brottappenshing och mumlar för sig själv.--- Tänk om jordens alla innevånare skänkte mig fem öre. Trumps chefsrådgivare Steve Bannon brukade avfärda propåer med det kärnfulla "Its not going to happen". Det skulle bli pengar det. Just detta förrädiska om.
Jag hade en gång en chef som sade - om inte om funnits hade jag varit kung över Kungsgatan. tänk om har ju en slags dubbel karaktär. En stilla varning för olyckor som manar oss att ta det försiktigt och en stilla uppmaning att ändra sig och sitt görande och låtande.
Vissa coacher uppmanar oss till att enbart tänka på resultatet och blocka tankarna på vad som skulle kunna hända till exempel då du gör något våghalsigt.
Jag som är en räddhågad person har prövat detta med relativt god framgång då visualiserar jag ett rådjur som står vid en skogsglänta och sniffande prövande om hon skall korsa gläntan och komma ut i det fria med alla dess faror.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2021-08-19 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP