Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL HÖSTEN

Höst, du behövs för de mollmörka tonerna
och för de tunga daktylernas klampor.
Höst, du ger tid för de dystra visionerna
och för de trista trokéernas trampor.

Höst, du spondé i de fallande takterna,
kom du med cesur och tvekans peoner!
Kör nu ett tig i de lallande makterna,
jambs, anapests optimistepigoner!

Höst, du är orgeln för mollmelodierna
och dystopiernas gråtande sånger.
Ge oss av mörkret och melankolierna,
som vi behöver för klagan och ånger!




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-25 12:45



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Känner mig själv som en "jamb och anapests optimistepigon"! Skickligt!
2021-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP