Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

köpenhamn brinner



köpenhamn brinner
och karnevalen drar förbi
och du
röker dina cigaretter
som om du ägde världen
och jag tror dig


\'nog är nog\', säger du
och jag sitter tyst
så tyst jag aldrig varit innan
så tyst att jag
inte minns min egen röst


och köpenhamn brinner
fem fingrar regnar
från en naken handflata
och jag dricker från en flaska vin
du köpte nångång
innan du gillade mig


\'jag skulle vilja
visa brösten
för lastbilar som åker förbi\'
säger du
och det gör mig upphetsad
och jag förstår inte varför


och dina ögonfransar
är så svarta
de är så svarta att jag
önskar jag vore blind
pitch black
bara sådär


och kanske är det
för allt som har hänt
men jag lägger mig ner
och du säger
\'du hade varit så mycket trovärdigare
om du grät\'


och köpenhamn brinner
och de plockar ungdomar
men bilarna rullar
utan att
veta vart de ska längre
och explosionerna kommer inte
från hemmagjorda bomber
de kommer inifrån


och ute på gatorna
är det lördag
och människor som dör
en sekund i taget
utan reflektion
utan brännskador
i köer
de står alltid i kön till något annat


dina läppar säger något
men jag tror inte på
att ditt hjärta menar det
och du
knäpper iväg den glödande fimpen
så den bildar en båge
en magisk regnbåge
och för en sekund tror jag
att jag snedtrippar


och köpenhamn brinner
uniformer talar samma språk
och jag är ingen
man av barrikaden längre
jag är bara en prick
i en annan
som vill ha våld
de vill alla ha våld


en tanke som slåss för sitt liv
när köpenhamn brinner


\'du hade varit så bra
om du inte vore så ojämn\',
säger du
och jag vet inte vad du syftar på,
det jag skriver
eller hur jag är i sängen




Fri vers av Robert W
Läst 479 gånger
Publicerad 2007-03-03 14:26



Bookmark and Share


    Erika H
i denna vilsenhet samlar du texten som brinner som Köpenhamn i mina ådror
i detta nu läser jag två själar som aldrig kommer att mötas
för du är där
i ett brinnande hav av en plus en
bland vin cigaretter och trippar mot avgrunden
smälter bort bland dina ord
du är så skicklig, du anar inte
2007-03-06

  Lola
Helvete! Vilken dynamisk text!
Jag dras med i det politiska korståget och landar i det personliga, intima... Fan... mer!
När du skriver så här, politiskt och privat... då dör jag. Nä... då LEVER jag igen.
Du är så bra!
2007-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W