Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hembesök hos herr och fru Sorg





Se o Häpnas reporter Frida Kax har besökt herr och fru Sorg i deras lägenhet för att lära sig mer om sorg och hur man tar sig ur den. Hoppas få med sig tips till den stora läsekretsen som riktigt hungrar efter sådana.

-Ja då ses vi då äntligen och ni har sorg tänker jag.
-Det stämmer, sorg var ordet.

-Hur länge har ni haft den här sorgen ?
-Alltid. Det har heller inte förekommit nån annan sorg utan det är samma hela tiden.

-Det låter tungt.
-Ja, det är som att inhalera en slags luft som aldrig går ner i lungorna utan fastnar i strupen och snör av syret. Det är som godmorgon, tack för maten, hasta la vista, kom igen nu för fan och god natt...allt genomströmmas av sorgen.

-Men kära ni, har ni sökt hjälp ?
-Hörde du vad hon frågade efter nu ?
-Va sa du ?
-Hörde du va hon fråga om ?
-Jag hör inte va du säger.

-Vad är det ni sörjer ? Var kommer sorgen ifrån ?
-Den som det visste. Ingen aning.

-Det låter hopplöst.
-Det är bara förnamnet.

-Tar ni er aldrig ut härifrån för att försöka bryta läget liksom ?
-Han har en cykel i badrummet.
-Jaha, ok men brukar han...brukar du då ta en tur på den ?

-Det är svårt. Däcken är torrpumpade, kedjan stulen
och sadeln är sönder
Att sätta sig på den cykeln är inte särskilt trevligt.

-?

-Stången åker rätt upp i tarmen och där sitter man sen
och glor på badrumsskåpet med alla piller och tabletter.

-Jag hade tänkt fråga om ni har nåt tips för hur man
sköter om sin sorg och helst försöker ta sig ur den.

-Hörde du vad hon frågade om nu ?
-Va sa du ?
-Hörde du...hon sa nåt....
-Jag måste hämta revaxör.

-Ja men då får jag tacka för mig och önska er fortsatt.....sorg.
-Det är nog bäst så.

-Solen lyser där ute ser jag.
-När kommer det här i tidningen då ?




Övriga genrer (Kåseri) av Gunnar Hilén VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-24 05:49



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Tragikomiskt om hur sorgen får ett eget liv som också kan kommersialiseras.
2021-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP