Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KROPPSFIXERING

Du måste syssla mer med din lekamen
och inte bara pyssla med din själ.
Din kropp har svaghetens akilleshäl,
en möjlig middag för den lystne gamen.

Vill du bli nöjd där framför spegelramen,
köp då produkter för ditt yttre väl!
Det är ditt enskilt viktigaste skäl,
för att få kroppen rätt, enligt reklamen.

Ditt inre har dock annat slags befäl,
som godkänner din mogenhetsexamen.
Om du vill slippa bli en kroppens träl,

behöver du din andliga diktamen
och inte vifta bort den med ett "Ja, men..."
Se till att pyssla mera med din själ!









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-26 13:19



Bookmark and Share


  Arenaramus
En välskriven sonett med upplyftande budskap som ligger rätt i tiden.
2021-09-03

    Lena Staaf VIP
Fin och klok sonett som gör upp med den kommersiella skönhetsindustrin som fångat så många i sina klor.
2021-08-26

  Koloristen
Dessa rader:

"Din kropp har svaghetens akilleshäl,
en möjlig middag för den lystne gamen."

samt

"Om du vill slippa bli en kroppens träl,

behöver du din andliga diktamen
och inte vifta bort den med ett "Ja, men..."
Se till att pyssla mera med din själ!"

fångar utomordentligt väl människans utsatthet.
2021-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP