Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sektledaren

Som barn lade han stenar på rälsen
och väntade på det tunga tåget

Han var avtryckaren
för människor som spenderat sina liv som ammunition
i ett kallt och mörkt magasin
för att sedan fara 2000 km/h i en tunnel av euforisk eld
och nå dagsljuset vid änden

Landar till slut på marken
och glöms bort.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Carlberg
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-30 23:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nej, vi lade MYNT på rälsen.

Det gäller att bränna sitt ljus i båda ändarna. Eller bägge, som man säger i Östergötland.
2021-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Johan Carlberg