Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om hon som kylde ut själva elden, som tog liv mitt i natten


En kall rökslinga i natten



istället för att göra sina sysslor klädde hon av sig
naken i skenet av elden, släppte ut håret och grät

vintern knäppte kallt i natten, luften knastrade
torrt mot det enda fönstret där frosten sprängde
mönster av gnistrande runor ju senare natten led



Elden stred hett för hennes rodnad som bleknade
allteftersom veden tröt och glöden falnade och dog

en rökstrimma ur skorstenen senare var hon borta







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-31 23:16



Bookmark and Share


  Ordsus
Hon kom, hon sågs, hon segrade! Fin dikt.
2022-01-12

  Gunnar Hilén VIP
Freuds sista kärleksdröm.
2021-09-13

  Kungskobran VIP
Fantastiskt fantasieggande
Bokmärkes
2021-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP