Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vart han skulle vet man inte, vem hon var förblir okänt


Enkel biljett från Flen



han slog huvet lite klumpigt i hatthyllan så
han fick ett litet sår på flinten, väskan kom
i vägen och han snavade över den in i kupén

tåget gnisslade torrt när vagnen krängde till

redan ur balans for han rakt in i tidningen
hon strängt höll framför sig som en sköld


svetten pärlade sig bland fräknarna uppe
på kalhygget som en gång var en frisyr, en
öm tå som nu rodnade intensivt av skam



Men hon bara log, torkade svetten från hans
lätt svullna överläpp med en liten vit näsduk
och frågade om han händelsevis var törstig

- det var han,
och hon med

så dom delade en flaska vin i en alltmer
krängande tågkupé på väg mot något så
osannolikt som två spårlösa försvinnanden







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-02 21:47



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Kul, härligt strålande avslutning
2021-09-03

  Gunnar Hilén VIP
12 poäng direkt ! En gammal god Gawain-ton. Har läst dig alldeles för sällan de senaste fem åren......
2021-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP