Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svensk skogsnäring behövs verkligen men till vilket pris?


Monstret

 

Skördaren vrålar
fågelbon splittras
efter profit trålar
i aktiehus fnittras

den bästa affären
blir i skövlad skog
bussat krigshären
på oasen som dog

en föryngringsyta
kallas detta bygge
dock lyss mig ryta
stoppa dess hygge!




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-10 11:18



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ja det är av ondo att skövla...vi utarmar jorden!
2021-09-11

  Niliboy
Ja, värst är kalhyggena! Bra dikt!
2021-09-10

    Lena Staaf VIP
Skogsbruk kan skötas utan kalhuggning. Man behöver inte elda upp skogen, det räcker med att använda virket till byggnation, då bevarar man kolet i träet mycket längre.
Fint rimmat och rytmiskt skrivet!
2021-09-10

  Öknens Ros VIP
Så ohyggligt fult i naturen där en skogsmaskin farit fram! Bra rutet om skövlingen av våra skogar.
2021-09-10

    Sefarge VIP
Tack för uppslukande skrivelse
Till det "naturligas försvar"
Föryngringsyta Jo pyttsan
När nästan varje pinne
Även plockats bort
För att eldas upp
Så enorm skillnad
På odlad industri o
Naturskog med sin
Artrikedom!


2021-09-10

  Solstrale VIP
Ja eviga skogar som aldrig avverkas är ett minne blott, och utan Slites betong i framtiden blir fler skogar skövlade i vårt land, å andra sidan Slites vatten ska inte förstöras så vem blir uppfinnare av nytt byggmaterial tro, eller är det redan någon där ute som stängts ute från byggmarknaden med en miljövänligt byggmaterial?
2021-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP