Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SECONDHANDPOESI

En vers blir kanske ofta rätt sekunda,
men vissa rader blir av bättre sort.
En dålig dikt som inte kastas bort
har möjligheter att bli någorlunda.

Det går att spara återvinningsdikter
och bearbeta dem i tidens lopp.
En dikt som ifrån början var en flopp,
kan bättra sina framtida utsikter.

Historien är full av skaldestycken,
som bara blivit bättre år för år,
åtminstone i allmänhetens tycken.

Att återbruka i en tid som vår
är populärt. I dikt som nu står rycken,
kan ursprungstexten vara gjord i går!











Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2021-09-17 14:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP