Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solens berättelse

Solen berättade en gång för mig

Om dess födelse och hur smärtsamt det var..

När tiden stod stilla

Det är något solen aldrig glömmer

Och jag kommer aldrig ifrågasätta henne

För även jag vet den smärta som det innebär att bli till..

Solen, hon lärde mig att genom smärta kommer liv

Fina underbara sol som lyser upp hela världen

Även hon föddes ur smärta

Även hon, ser mig, dig och alla som tror

Tror på att någonting föds när något annat dör






Fri vers (Fri form) av LuukadeLuuna
Läst 125 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-19 21:23



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Wow, originell text, med mycket feeling.

Och visst är solen en hon, i Värmland vet vi ju det eftersom vi säger "sola" men i många kulturer är solen maskulin och månen feminin.

Tack, läsvärd och fin text!
2022-08-19

  Koloristen
Total SOL! För oss människor oövervinnlig.
2021-09-19
  > Nästa text
< Föregående

LuukadeLuuna
LuukadeLuuna