Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Experimenterar lite med språkform och innehåll.


Landet bortom

 

 

höstens skuggor sveper

land som bortglömt är

ingen vet vad detta heter

fordom stolt och kär

 

dolt för omvärld numer

av mystik omgärdat är

sägenomspunnet andra ser

ett folk som stolthet bär

 

hur är detta möjligt

som i ett trollslag

är nästintill omöjligt 

försvinna en dag

 

landet som längre icke är

ett land i exil

landet som från krig sig svär

land långt från mil

 

en dag skall landet sig resa

högt över alla andra

ropen skalla sig hesa

folket börjar vandra

 

till nya marker flyttar

bryter ny obrukad jord

bönder är, ej skyttar

talar med valda ord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-01 09:21



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Känns som landet står vid ett vägval, kommer förfallet att fortsätta eller blir det bättre?
2021-10-03

  Kungskobran VIP
En skildring av vårt Sverige i förfall, är exilen lösningen från våndan?
2021-10-02

    Lena Staaf VIP
Spännande dikt om folkvandringarna. En mytisk känsla över raderna. Nu för tiden finns inte så mycket obrukad mark kvar. Man får förbättra den mark som finns med bevattning och nya odlingsmetoder.
2021-10-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om längtan efter fred och frihet.
2021-10-01

  Sparvögat VIP
Nya tankar och bilder formar du galant i dina ord…
Fint och tänkvärt!
2021-10-01

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Landet bortom bergen lämnades att kombineras av de osmanska händerna om vi lägger ett flis(chip) på vad som kommer att klippas av talibanerna.
2021-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP