Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Tiden krymper

Solen på väg ner
tiden krymper
den längsta sträckan avverkad
när himlen färgas röd
under gråfärgad molnjakt

Byggkranen fastlåst
i viloläge
ett stålskelett
tre ljuspunkter på rad
i mörkret

Ett återbud
ändrade dagens innehåll
ett barn räknar till tio
fiskarna var många fler
simmande på en skärm

Barnet hör inte hit
sägs det av de som bestämmer
jag tänker
barnet hör inte dit
där det aldrig har varit
barnet vet bara om ett hem

Ikväll rinner droppar
längs fönstren
en lykta står på ett bord
ett löv som trädet tappat
var gult och grönt
med små svarta prickar

Vi tog det från marken
och letade fler
vi hjälper varandra
sade barnet
då får vi nog många

©Eva Hedlund fd Langrath 2021




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-10-02 19:00



Bookmark and Share


  M.A.J.R
Jag njuter verkligen av att läsa denna! Fint skrivet, följer med igenom hela texten.

Älskar verkligen bildens färger, perfekt med texten!
2021-10-05

    Sefarge VIP
Wow! Så belysande
Skrivet!
2021-10-04

  ULJO
Så bra tecknat
2021-10-03

  Susen VIP
Vackert med bild i harmoni
2021-10-03

  Niliboy
Vackert!
2021-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP