Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder.


Hötsttankar

Grönt över går i nyanser av rött
en vit bänk inbädda
i bakgrunden ett hus
där lunch inte längre serveras

Vattnet kastar sig
mot bryggkanten
spretiga grenar, avklädda
stammens hålighet synlig

Förgänglighetens skådespel
brinner
i takt med tiden
eller kanske i otakt

Mörkret lägger sig runt husen
när tröttheten försvunnit
mössor plockas fram
av olika skäl

I minnet målas
de som lämnat sina avtryck
i sången möttes vi
utan gnissel

Återvinning, då gör man nya saker
säger barnet
en pappersrulle kan bli en giraff
varför överlevde krokodilen
när meteoren slog ner
den gömde sig nog under vattnet

© Eva Hedlund fd Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-03 18:01



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Fina tankar delar du i ackompanjemang av höstens skönhet…
2021-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP