Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar apropå tankar. Klocktornet i Pisa, Piazza del Duomo


Tornet

 

Nog sällan skådat sån tjusning
i människors mun är en visa
ögonen följde dess lutning
Det lutande tornet i Pisa

Byggares slit med stenar och kitt
med storstilad marmor är ytan än mera
formad så ståtlig mot solens mitt
en skapelse vilar  på lera

Sju klockors trängtande klanger
intill domkyrkans svala kropp
ger stämningsfull yttre vision
som längtar till himmelen opp

The leaning towern in Pisa
är udda, en storstilad vy
och människor ser det och prisar
tornet på lergrund i by




Bunden vers av Litchi VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-10 00:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Litchi
Litchi VIP