Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solglimt

 

Söndag kl. 07:58
nattkappan flydd
byn vaknat till liv,
lugnet pausar när
en V70 drar förbi
med sly på släpet

morgonens första
hundpatrullsturné
märker ånyo revir,
kaffedoften sprids
blandat av ciggrök
ju inne att röka ute

ser en Jönssonliga
i Cheva-64 far hem
efter nattligt tjoho,
en nyvaken granne
läser om Hedemora
ur Dalademokraten

livsstil verkar enkel
går än sin gilla gång
hännä ute på landet,
Antti vill promenera
har så ont i en fotled
är mitt krystade svar






Fri vers (Fri form) av Bodingen VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-17 09:52



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fint skildrad bild av livet på landet, långt från storstadens brus.
2021-10-18

  Niliboy
Väl fångat, har jobbat i Hedemora på DD, på årsskifte 80/90,…..
2021-10-17

    Lena Staaf VIP
Fint fångad stämningsbild av lugnet på landet.
2021-10-17

    Sefarge VIP
Innerlig känslofilmisk
Skrivelse om levnad
På andra sidan den
Urbana tillvaron. ..
Bravo!
;)

2021-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP