Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst II


Stormmolnen far över himlen
som en hotfull armada
och vinden rister i trädens kronor
som svajar och böljar
likt ett hav
i nyanser mellan grönt och gult

Här och där skymtar
svarta, regnvåta stammar och grenar
likt en elegant kaligrafi
slumpvis prydd med björkarnas svart-vita mönster

Honungsrosen och nyponrosen
stinna av röda frukter
i det ännu gröna lövverket
är översållade med tusentals
vattendroppar
likt pärlor
stilla
lysande

Ringblommorna sträcker trotsigt
upp sina brandgula kragar
mot solens sista värma

Nätterna är kalla

som mitt frusna hjärta






Fri vers av Solweig Jansson VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-10-22 21:17



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
utan den raden blir dikten inte lika personlig och angelägen. Det är ok om man överdriver ibland!
2022-05-20

  Monica Lindgren
Mycket rörelse och mycket färg i dikten. Vemodigt slut. Elegant skrivet!
2022-05-19

  Monica Lindgren
Mycket rörelse och mycket färg i dikten. Vemodigt slut. Elegant skrivet!
2022-05-19

  aol
Gillar din höst målning
2021-11-01

  Marita Ohlquist VIP
Färgsprakande bilder från målarens palett.
Vemodigt avslut.
2021-10-25

  Sparvögat VIP
Höstens karga landskap förenas med honungsrosens och ringblommans värmande palett…
Skönhet och dramatik vilar i dina ord!

2021-10-23

  BenGust VIP
Du målar med finess och dramatik upp hösten som det rika skådespel det är. Bokmärkes.
2021-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Solweig Jansson
Solweig Jansson VIP