Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Coronatider


Höstkärlek


Jag var bildlärare
på högstadiet

På hösten
plockade vi vackra höstlöv
och målade av
med vattenfärg
Sedan tittade vi
på alla bilderna
tillsammans

En kille hade målat
ett höstbrunt löv
och skrivit
" I löv you "
på bilden

Glada skratt

Men pojken påpekade bestämt
att kompositionen
inte var tänkt som ett skämt
utan var
djupt romantisk

för den betydde

att någon älskar dig
även om du är
lite vissen




Fri vers (Prosapoesi) av Solweig Jansson VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-10 22:21



Bookmark and Share


  Rublev
Att vara älskad trots att man är vissen! En vacker berättelse från bildsalen. Vilken insiktsfull och varmhjärtad pojk!
2020-04-17

  Lottie Ålhed VIP
Rörande och fin dikt Ett minne att bevara
2020-04-14

  KattenKin VIP
Djuptänkande tonåring i fint berättad historia.
2020-04-12

  Boel Lindell
Så fint nedtecknade minnen och vilket underbart budskap. Visst älskar man också den som inte mår så bra. Känslan av ömhet kan bli nästan överväldigande. Jag gillar din klara, enkla berättarröst som har så mycket att förmedla.
2020-04-11

    ej medlem längre
Vilken söt och rörande dikt med ljuvlig symbolik! Det är ofta tanken som räknas.
2020-04-11

  Per Rydberg
Enkelt, uppriktigt och njutbart!
2020-04-11

    Lena Staaf VIP
Fin berättelse med ett rörande innehåll.
2020-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Solweig Jansson
Solweig Jansson VIP