Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Text från 2008 nu delvis omarbetad .


Livets väv

I livets väv
tvinnas tråden på mångahanda
sätt

Starkt som ett rep
livet bär

Tunn som en sytråd
andlöst undrar vi
håller den
eller brister

I backspegelns ljus
kan vi se
ett hålmönster
av snillrikt slag

Hål där livets val
fört oss vilse

Hål där livet drabbat
med sorg och svek

Tråden brast
vi föll
i det svarta hålet

Mitt i
finns en tunn
skimrande stark tråd

Som leder upp
till det vackraste
mönster

Vävt av
alla goda val
all kärlek och
glädje som livet
gett oss

Ett glänsande
skimmer

Hör en röst:

Jag lyfte dig upp
för att du skulle få
fullborda din väv

Min kraft fick du då
nu får du min Frid

 © Eva Langrath november 2008 bearbetad 2021

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-10-27 20:21



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Du väver en vacker gobeläng av ord! :) tack!
2021-10-28

  Susen VIP
Mycket vackert och ömt skildrat
2021-10-28

  Elin Holmsten
Så vackert beskrivet
2021-10-28

  Bibbi VIP
Fint.
2021-10-28

  Monica Lindgren
Jag upplever den här dikten som religiös! Vacker är den i alla fall.
2021-10-27

  Niliboy
Att ta makten över livets väv är en grannlaga uppgift, men man mognar å blir förståndigare med åren!
2021-10-27

  ULJO
Livets starka väv. Fint
2021-10-27

  Sparvögat VIP
Med vackra ord tvinnar du livets väv…
2021-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP