Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om att dö med värdighet trots alla odds


Med ansiktet i knät



när maten tog slut vände hon hemmet ryggen,
kallt lämnande allt bakom sig i sökandet efter
något, vad som helst att få henne gå en dag till

få levde när hon gick, ingen överlevde.


Torr skog, ruttna självdöda djur och allt giftigt
hon ännu kunde skilja från ätbart var allt som
ännu inte ätits upp eller dött, eller ens ruttnat

- först när doften av fyllig dagg slog henne hårt
nog i ansiktet att reagera igen satte hon sig upp

svalde klumpen i halsen och somnade igen






Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 95 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-29 23:29



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Somnade för gott i daggen i gröngräset
sämre ställen att dö på finns
2021-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain