Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt den varma natten

Låt den mörka natten värma
När den kalla vinden blåser
Någon knackar då på dörren
Det är ingen bara ljudet
Bara ljudet kom från dörren
Du kan höra bara ljuden
Hur de uppstå utan annat
Du kan inte se vart ljuden
Inget syns när ljuden låter
Det är inte någon sjukdom
Ljuden finns då utan synen
Vem är säkrast då att veta
Om du blundar ändras världen
Du kan bara höra ljuden
Någon talar ifrån rummet
Men du vet vad den skall säga
Bara rösten är nån annans
Skall du svara eller tiga
Skall du sova eller äta
Skär då upp av brödets kanter
Knivens vassa kan då blöda
Blodet färgar brödets vita
Är det någons kropp lekamen
Kanske brödet lever också
Blodets celler lever ännu
Inte äta av dig själv då
Öppna då på dörrens låsta
Ingen står där bakom dörren
Varför knackar det från dörren
Det är bara själva ljuden
Om du somnar under natten
Kommer varma vilan åter




Fri vers av Matts L Eriksson VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2021-10-30 11:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Matts L Eriksson VIP