Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texterna skiljer sig en smula åt. I övrigt är de lika, genom att de är just texter. Du får faktiskt ursäkta, men jag behöver göra paus här, arbete betyder, som en annan poet uttryckt sig, en paus från att ha paus.


Några smulor efter paus i göra




Morötter sägs vara bra för ögonen, seendet.
Tyvärr hjälper det föga att bara se på dem.
'Ett du', bör visst äta dem även.

-

Dikt-a-turens tour.
Ett du' har en Sten i skon.
Det skall vara en påminnelse om
att du har vänner.
Ja, och be kant a förstås.

-

Det är intressant att även fast en själv vet eller tror,
att något en själv säger eller gör, är en 'fatal sak',
så bara måste en få göra 'dumheter'.

För hur skulle en människa sedan ens kunna
'möjligt ångra sig' (?),
om en själv 'inte fick begå den först'?
Den möjliga 'dumheten'.

-

Känslan och övertygelsen att driften är 'så stark',
så gott som oemotståndlig'a att göra eller säga,
tänka och känna.

Säkert just för att 'kolla'
om görat sedan fick effekten
av egen ånger eller ej.

Det är intressant i sig,
nyfiken het är en
av människans mer starka drifter.

-

Säger du 'sammanhang' eller 'kontext'?
Om du säger sammanhang, så begriper
de flesta här i landet vad du talar om.

Men råkar du utbrista kontext,
vilka tror du då förstår
vad du vill säga? .

Utöver att tala för redan invigda medlemmar,
i 'hemliga klubben', där medlemskap innebär
att 'vara inne' och 'modemedveten'. ?

-

Gruppen för goda föresatser,
vill som poängtera något.

Betydelsen av betydelser,
är betydligt betydliga.

-

Jag lever fortfarande.
Du med?
För våning vet ibland inga gränser.

Jag tycker det är 'fredag' jämt.
Slutet på en arbetstyngd vecka.
Ändå längtar jag redan till måndag.

Undrar just om du finns där,
även måndag kväll.
En del människor gör visst inte det.

Det spelar i och för sig liten roll,
för den vilken inte,
är med oss ännu levande längre.

-

Jag inbillar mig säkert bara,
inbillar jag mig.

Säkert bara.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-30 11:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
En smula sprudlande kul fångar du dubbelheten i "bra för ögonen", "be kant a", "om görat sedan fick" m.fl. intressanta kontexter...

...medan texten får mynna ut i livets allvarligare sidor = dödens förmodade icke-perspektiv.
2021-10-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP