Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att hålla sin stil


KRITIK

Jag drejar mina dikter likadant.
Jag upprepar den vanligaste formen.
Särskilt sonetten med den stränga normen
har gjort mitt drejande till lätt och vant.

Jag formar ordens massa i en klump
och börjar trampa runt min skrivarskiva.
Jag undrar alltid vad det månde bliva.
Finns det en mening eller endast slump?

Men andra ser min dikt som låst och sluten
och smått fixerad i sin bundna stil,
stereotyp och alltför blek om truten

och stelnad i en form med låst profil.
Dock, jag står stadig, ingalunda bruten.
Jag tar kritiken med ett roat smil.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-04 17:37



Bookmark and Share


  Koloristen
Jag schiter i kritikenn" (Harry Schein).
2021-11-05

    Sefarge VIP
Alla sätt är bra
Utom de dåliga
(Vad det nu är?)
Lycka till!
;)
2021-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP