Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om livet


MINIGOLF

Att spela minigolf är tveggehanda;
ett lättsamt nöje och en plågsam kramp.
Där blandas kärlek med prestige och kamp
om resultatet, när man väl ska landa.

Man må behärska det materiella
men också ha en riktig strategi.
Man måste kunna spelets liturgi
och perspektiv och vinklar rätt inställa.

Men minigolf är blott en bild av livet.
Det kan gå snett. Det kan gå rakt som spik.
Att leva är att inget ta för givet

och är på så sätt minigolfen lik.
Och bana arton, slutgiltiga målet,
är kanske ändå inte sista hålet.















Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2021-11-09 13:13



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Precis så vill jag skriva själv: att utgå från en konkret, världslig situation och därifrån reflektera, allmän-mänskligt och djupsinnigt!
2021-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP