Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEKORATIONSDEMOKRATI

För frihet, sanning, jämlikhet och rätt
har det i hundra år författats sånger.
Dock har det demokratiskas jargonger
fått stanna som en dikt på papperet.

Demokratin är vacker som sonett
och passar bra i poesins salonger,
men utanför ser andra många gånger
en ful fasad, av tomhet sönderfrätt.

Dekorationsdemokratins korsett
och denna dikt med trasiga kalsonger
behöver bytas mot ett bättre sätt

att visa orättvisans environger.
Plakatets poesi går ofta snett.
Demokrati är också skuld och ånger.












Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-15 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP