Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MILJÖKRIS(T)EN?

Men varför reagerar inte kyrkan,
när jordens undergång går i repris?
Nu delar man på Kristus. Det blir "kris".
Vår syndaflod beror på delad dyrkan.

Vad skulle Jesus sagt om domedagen,
om han gått kring på jorden av idag?
"Gör bättring!" skulle han ha sagt, tror jag.
"Vänd om och sluta tänk som storbolagen!"

En kristen borde vara aktivist
och kunna ropa ut sin tro på gatan,
att jordens herres namn börjar på Krist,

Nu ignorerar kyrkan Leviatan,
miljöförstöringsormen, det är trist,
men jublar gör ju den som kallas Satan.








Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-16 05:44



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
En sonnet som på ett fyndigt och retoriskt
skickligt sätt väver in och relaterar centrala kristna tankar i dagens klimatdebatt.
2021-11-18

  Staffan Nilsson

Snyggt och vackert hopsnickrat!
En sonett som gör mig glad.
Gillar särskilt:
Nu delar man på Kristus. Det blir "kris"
och
Vänd om och sluta tänk som storbolagen!

2021-11-16

  Färdskrivaren VIP
Mycket bra dikt! Det finns all anledning att begrunda dess innehåll.
2021-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP