Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett mångtydigt begrepp


DEMOKRATISK

Vad menas med att vara demokratisk?
Den frågan verkar ständigt aktuell,
men det finns ingen mall eller modell
blott denna stackars glosa, en grammatisk.

Skall demokraten vara mer empatisk
än bara ytligt social och snäll?
Skall demokraten vara nationell
och inte obegränsat geografisk?

Demokratin är inte generell.
Demokratin är inte heller statisk.
Demokratin är mer eventuell.

Den borde vara klar och ideell.
Nu är den suddig och emotionell.
Vad menas med att vara demokratisk?





Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-16 14:58



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Imponerad! Detta är språklig ekvilibristik! Men dina dikter blir aldrig bara ordgirlander, utan har ett tänkvärt, allmän-mänskligt innehåll! Tycker om att första strofens första vers upprepas i sonettens sista rad!
2021-11-17

  Koloristen
Varken Gud eller naturen är demokratisk. Kom över det.
2021-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP