Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

November

Det lätta regnet
skriver på min panna
I trädgården använder någon
en maskin som bullrar
En gräsklippare?
En lövblås?
Bullret når fram till mig
slåss om min uppmärksamhet
med regnet
Jag står vidöppen
mot det osynliga
mörkret
Vänd mot varje ljud
som bogserar mig
till källan
Gräsmattan mossgrön och stubbig
som en pojkfrisyr
Himlen spricker upp
Regnet upphör
Jag slås igen
som ett rättstavningshäfte
Och ett kort ögonblick
snuddar jag vid allt
jag förlorat






Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 96 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-11-18 10:33



Bookmark and Share


  Linda Olsson örn
Wow! Jag står vidöppen mot det osynliga mörkret. Fantastiskt väl skrivet. Igenkänning på hela dikten. Tack!
2021-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström