Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Jag lånade en radikalfeministisk bok på bibblan och oj

vad jag fick lära mig
och bokens namn var fittskrift och är en antologi sammanställd av sex kvinnor och den sjunde kvinnan var angiven som redaktör. Om jag vid 70 år ansett mig som en helt normal heterosexuell man kanske alltför vanlig och ospännande fick jag lära mig att jag är en så kallad cisperson. Jag var tvungen kontrollera i min SAOL om detta ord fanns och det gjorde det.Så i morgon skall jag, om någon frågar kalla mig för cisperson. Det skall jag nog lyckas tillägna mig även om ordspråket säger att man kan inte lära gamla hundar sitta.
Cisperson men det fanns fler ord där. Vänta ni. Historien börjar med att min blick av en slump när jag var på väg ut från mitt
favoritbibliotek föll på en skrift med titeln fittskrift. Men lite ologiskt börjar jag med ord som är på väg att suddas ut beroende på sammanhang är ord som man--. Dvs i alla fall där ordet man kan uppfattas som negativt som i mansförtryckande strukturer finns det kvar men i de fall det skulle finnas positiva konnotationer är man ersatt med hen eller en. Detta en som jag förknippar som en värmländsk twist.
Men en mansperson som klär sig i kvinnokläder kan ju bjuda på en dragshow och få ersättning som dragshowartist men vad skall denne kallas utanför scenen?
Mer om detta när jag läst om boken
och ps varje kapitel inleds av några närbilder av det kvinnliga könet i all sin prydno
Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-24 19:02Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ojojoj...
Du upplever just nu en upplevelse många män skulle vilja dela med dig. Det magiska kvinnliga!
2022-08-07

    Sefarge VIP
Inte skämmas!
Dags pröva hög
klackat att gå
Omkring med?
Än är det ej
Försent!
Lycka till!
;)

2021-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP