Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

testballongen?

Inom politiken finns ett skall man säga slangord "testballongen" och vad menas med detta. Jo inför ett som man bedömer kontroversiellt förslag skickar man ett nästan likalydande förslag för att testa av den allmänna stämningen för att känna av om det öht är lönt att lägga ett så kallat skarpt förslag på riksdagens bord.
Jag läste att Valmyndigheten med anledning av den senaste budgeten varnade för att den inte kunde garantera 2022 års val på som den skrev ett rättssäkert sätt. Denna varning har jag aldrig stött på. Vad händer egentligen bakom kulisserna?
Försöker myndigheten arbeta proaktivt? förväntar sig den en kommande kritik? eller försöker den enbart pressa ut mer pengar ur skattebetalarna? Eller är den rädd för att Trumps kritik skall spilla över på Sve?

På ett rättssäkert sätt. Frasen är så förledande menar den att eventuella bedrägerier inte skall avslöjas? Jag minns när Trump-anhängare en mass skanderade Don´t steal our election. För övrigt tycker jag att det är problematiskt hur mycket Sverige påverkats av USA. Jag som minns hur jag i min ungdom gick på gatorna och skanderade USA ut ur Vietnam. USA ut ur Vietnam. Det är hemskt hur kort det kollektiva minnet är. En guldfisk har nog längre
Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-29 18:57Bookmark and Share


    ej medlem längre
Och vem vet vad ”rättssäkert” betyder?
2021-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP