Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxjakt?

Kan jag vara jämställd och vinna?
eller måste mannen försvinna?
för evigt brinna
i helvetet han åsamkat mig som kvinna?

Dricker bål vid brasan och skriver poesi
ifrågasätter vilken värld vi lever i
elden sprakar, vill göra myteri
undrar om mannens tid snart är förbi

Känner berusningen gripa tag
lågorna gör mig aldrig svag
ser mot fönstret, känner ett drag
behöver jag ens tillhöra ett lag?

Är jag före min tid?
öppna fönstret mer, låt mig finna frid
eller följ mig, ta strid
cyanid eller egen individ?

Maken är hal som en ål
när han kommer i mål
då sätter vi honom på bål
nu ska vi på sexförbrytare ta kål!

Släck elden, sprid inte hat!
var istället en god feminin undulat
in i din bur, foga dig efter din livskamrat
om du inte sjunker får du tillbaka mandat

Han köpte Tamara likt en slags vara
ingen fara, jag drömde bara
låter åter maken binda min snara
i fantasins värld är det en tiara

Lågorna sprakar i min snåriga tarm
makens kalla hand håller min puls varm
hans hårda grepp saknar charm
svälj cyanid, signalera ut alarm.




Bunden vers (Rim) av Lydia W
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-06 22:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det gjorde Göring.
2021-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Lydia W