Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturen är blå

Sitter på ett tåg
Rider på en grön våg
Det var då jag insåg

Grön, men inte alltid skön
Be en bön, för högre lön
Buckligt krön, många rön

Vi ser det brinna
Kommer vi hinna?
Ska människa eller natur vinna?

Man(nen) går före
Följer blint ett förlegat snöre
Jagar varenda öre

Finns det plats för moder natur?
Vi koloniserar henne med bur
Nu är hon sur, vill dra sig ur

Naturen, vilken scen
Flyger omkring på en tumlande sten
Som vi vägrar att hålla ren

Jaget står först i varje kö
Planeten blir åter en blöt sjö
Vi kommer oavsett vad ändå att dö

Frågan är
I vilken sfär
Vems misär?




Bunden vers av Lydia W
Läst 130 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-13 18:03



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vilken bra text, med perfekt rytm och säkra rim, och ett budskap tillika berättande i prosa briljerar du! Wow!
2021-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Lydia W