Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidskänsla


NEDRÄKNING PÅGÅR

I december förkortas andetagen,
dagarna bockas av i cellerna,
kalenderns luckor öppnas i förväg
för att inte förlänga plågan.
Nedräkning pågår inför den sista dagen.

Det sägs att tiden knappt hinns med
inom de kortade dygnen,
att andetagarnas kallprat fastnar
som gamla tuggummin
bakom munskydden.

Relikerna skramlar i sina skrin
i ängslan inför klimatets härdsmälta.
En aktuell rapport varnar
för åldersrelaterade stresstillstånd.
Nedräkning pågår.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2021-12-08 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP