Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pinball

mitt hjärta är en arkadhall
fylld av epileptiska flipperspel
och hysteriskt famlande händer

jag sufflerar mig själv, mumlar åt
änglar & djävlar över axlarna, deras små
små vingar som kittlar kinden
vad är det jag försöker förmedla
vem är det jag försöker förnedra

hur många hur många hur många
dikter om döden krävs det
innan jag når nirvana eller
åtminstone blir författare

hundra gånger ska man falla från hästen
förresten förresten förresten
har du hört den här förut?
om inte, så stoppa mig

stoppa mig stoppa mig stoppa om mig
med jord och mull eller bomull och dun
för jag har blivit immun
mot tankar klara som vodka
så dränk mig
i ditt minnessåll
en droppe i havet ett regn som når havet
jag blir gift i din bägare

hur länge till måste jag orka
hur många hp sitter i ett egenvärde
hur hög stamina gauge ska krävas
för att man inte ska kvävas

låt mig krackelera bara jag kan leverera
bara jag kan leva ja
må hon leva
hur länge ska jag stå ut
innan livet till slut
äntligen gått över
för det här
är en speedrun satt på hero mode
när resten av världen kör på easy
och har tiodubbla heart containers

som att vara ett skepp som
gång på gång förliser
i mörka mörka vatten



och ingenting med mig uppnår längre verkshöjd.




Fri vers av Evelina Bramstång
Läst 100 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-09 13:55



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Yes, snygga formuleringar, med substans bakom. Läsvärt!
2022-08-19

  agh.nilsson VIP
HELVETE den gled fan ut på tungan som oljat vatten, riktig bra flow!
Level up på den
2021-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Bramstång