Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intetsägande nyheter för intetsägande personer

Jag har blivit allt mer upprörd över den magra och intetsägande kost som serveras det svenska folket i nyhetsväg. det som är mest upprörande anser jag är att folket tycks vara helt nöjda med detta sakernas tillstånd. Har det skett ett mord rapporteras det pliktskyldigast utan att gärningspersonens hudfärg eller etnicitet anges. Ibland uppges hen vara svensk medborgare detta efter att SvT fått kritik då den uppgivna personen alls icke var svensk. Hen kanske var a person of colour-vad vet jag inte ett dyft när allt kommer omkring. En annan sak är att när det gäller brott mot kvinnor läggs reportaget upp så att det antyds mer eller mindre finkänsligt att den åtalade måste vara skyldig enligt ordspråkspremissen ingen rök utan eld.
Detta lilla inlägg inspirerades av amerikaners förkärlek för AKRONYMER. Vad är då akronymer frågar jag mig oroligt. För att vara som man säger på den säkra sidan konsulterar jag min och den senaste upplagan av SAOL för att få svar. Ur denna kan den intresserade läsa"förkortning som består av initialer". Hm kan man inte vidga detta lite? Jag tänkte mig ordet INIP. Ingen skulle förstå och det är ju klar nackdel. Likaså IIP Alltså det är inte lätt.
Att hitta akronymer kanske är något för högt specialiserade språkmän
MEN vi får aldrig glömma att en anklagad person skall ALLTID anses oskyldig till han dömts vid en därtill behörig domstol och tiden för överklagan gått ut




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-10 17:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra inlägg, borde rapporteras på SVT!!
2021-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP